Privat

Våre tjenester til private:
Vi utfører tømming og kontroll av septiktanker i Ålesund og omkringliggende kommuner. I tillegg tømmer vi sandfang og slamkummer på oppdrag fra bedrifter, borettslag o.l.

Stortingets vedtak som pålegger kommunene å innføre en ordning med tvungen, regelmessig tømming av alle septiktanker og kommunale slamavskillere, krever faktisk også at det tas i bruk mer profesjonelle metoder og løsninger.  Dette gjelder også behandlingen og eventuelt gjenbruk av septikslam.

Våre tips til private:
Det kan absolutt lønne seg å være føre var når det gjelder sluk og avløp. Les videre og lær litt om hva du bør og ikke bør gjøre:

Mange putter ting i vasken og i toalettet som burde vært kastet i søppelkassen eller levert til nærmest miljøstasjon. Dette kan ofte føre til at avløp og toaletter tetter seg til.

Hvis toalettet blir tett, kan du få en svært ubehagelig oversvømmelse. Det kan hende at hele toalettet må skrus av for å ordnet problemet, og hjelper ikke det må avløpet høytrykkspyles.

Ikke kast følgende i toalettet:

  • Bleier
  • Bind og tamponger
  • Q-tips
  • Bomull
  • Hygieniske engangskluter og våtservietter
  • Pussegarn

Olje og oljeprodukter, løsemidler, fargestoff, kontaktlim, maling, beis, tynnere og lignende er spesialavfall som må leveres på en miljøstasjon. Det skal verken helles i toalettet eller i vasken.

Ved jevne mellomrom bør du rense alle avløp og sluk i hjemmet. Du kan helle på en blanding av én kopp salt og én kopp natron, og skylle det hele ned med varmt vann. Klor fungerer også utmerket. Hell på en desiliter ufortynnet klor og pøs på med varmt vann ti minutter senere.

Dette bør du gjøre straks du merker antydning til at avløpene er litt trege, og etter at du for eksempel har hatt selskap og fått mye fett fra matlaging i vasken.

Ha en søppelkasse nær toaletter og servanter slik at det er enkelt å putte brukte Q-tips, bind og lignende der det hører hjemme – i søppeldunken! Kjøp hårsil til vasken på kjøkkenet, badekaret og servanten på badet. Da fanger du opp mye smuss.

Mistanke om problemer? Les mer her!

Se våre leverandører, kunder og samarbeidspartnere her!